ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Σχολιασμός των τεθέντων θεμάτων από τους καθηγητές μας!

Σχολιασμός Τεθέντων Θεμάτων ΑΣΕΠ 2Γ 2022 - Φροντιστήρια Κολλίντζα

Σχολιασμός τεθέντων θεμάτων ΑΣΕΠ 2Γ/2022!

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας σχολιάζουν τα θέματα του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022!

Αριθμητικός Συλλογισμός – Γεώργιος Παπαδάς  (Μαθηματικός – MSc Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων – Κατεύθυνση)

Τα θέματα του Αριθμητικού Συλλογισμού ήταν μάλλον βατά εκτός ίσως των τελευταίων ερωτήσεων που απαιτούσαν λίγο περισσότερη σκέψη. Δεν θα τα χαρακτήριζα ιδιαίτερα απαιτητικά. Θεωρώντας πως οι υποψήφιοί μας εκτός όλων των άλλων θα είχαν να αντιμετωπίσουν και το χρόνο, αρκετά μαθήματα έγιναν υπό τη μορφή tests προσομοίωσης, απαντώντας ερωτήσεις χωρίς να τις έχουν προετοιμάσει. Τα μοτίβα που ετέθησαν, ζητούσαν συσχέτιση με απλές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό) στοιχείων, προκειμένου να προκύψει το ζητούμενο.
Tα θέματα είχαν καλυφθεί στις παρουσιάσεις μας υπέρ του δέοντος, ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά και οι μαθητές είχαν αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολα μοτίβα στην εκπαίδευσή τους.
Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα σε όλους!!! 

Ευρωπαϊκοί Συνταγμακοί Θεσμοί – Δημόσια Διοίκηση – Δημόσια Πολιτική – Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Γεώργιος Λορετζάτος (MSc Πολιτικές Επιστήμες)

“Αν και σε γενικές γραμμές τα θέματα των Γενικών γνώσεων ήταν βατά για διαβασμένους υποψηφίους σε σχέση με το υλικό που είχαμε αναπτύξει στις παραδόσεις, εντούτοις υπήρξαν κάποιες ερωτήσεις που επειδή είχαν πιο τεχνικό – λεπτομερή χαρακτήρα στην διατύπωση, απαιτούσαν μεγαλύτερη προσοχή στην απάντηση. Οι εκατοντάδες ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής που είχαμε αναλύσει στις παραδόσεις μας, προσέδιδαν διακριτό προβάδισμα στους υποψηφίους μας!

Εργασιακή Αποτελεσματικότητα Ανδριάνα Μαυρουδή (MSc in Business Administration)

“Τα θέματα των εξετάσεων στο μάθημα της εργασιακής αποτελεσματικότητας ήταν μέτριας δυσκολίας με περίπου 3-4 ερωτήσεις, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν αυξημένης δυσκολίας για εξεταζόμενους οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει μαθήματα
Ωστόσο, λόγω του ότι το συγκεκριμένο μάθημα εξετάστηκε για πρώτη φορά δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης με παλαιότερες χρονιές. 
Οι εκπαιδευόμενοι,οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις ερωτήσεις που διδάχθηκαν στο μάθημά μας και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο που χρειαζόταν να προσεγγίσουν τα σενάρια, τον οποίο αναλυτικά εξηγήσαμε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων στο μάθημα θεωρώ ότι έχουν καταφέρει να επιτύχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. 
Οι ερωτήσεις των εξετάσεων εάν τις δούμε στη ρίζα τους είναι στην ουσία παρόμοιες με όσες αναλύσαμε στα μαθήματα. 
Προς επίρρωση των ανωτέρω αναφέρω ενδεικτικά:
Ερώτηση 88: οι απαντήσεις που δίνονται ουσιαστικά είναι: μιλάω με το άτομο (συνάδελφο) που έχω το θέμα, απευθύνομαι σε ανώτερο κλιμάκιο, παρουσιάζω το θέμα σε όλη την ομάδα κλπ.
Ερώτηση 79: παρόμοια ανάλυση με ανωτέρω: απευθύνομαι στην ίδια την επιτροπή, απευθύνομαι σε ανώτερο κλιμάκιο επικεφαλής έργου), προσεγγίζω το κάθε μέλος χωριστά κλπ.
Ερώτηση 78 παρομοίως: πως αντιμετωπίζω τον υφιστάμενο,ο οποίος δεν ειναι αποτελεσματικός.
Ερώτηση 97: πως διαχειρίζομαι ένα θέμα που υπάρχει μεταξύ εμού και του συναδέλφου μου: επικοινωνώ με τον συνάδελφο, μιλάω στον προιστέμενό μου.
Συνεπώς, το σύνολο των ερωτήσεων ακολουθεί συγκεκριμένη λογική και πρακτική αρκεί να κατανοηθεί το σενάριο στο σύνολό του και με τις λέξεις κλειδιά όπως αποτυπώνεται στην εκφώνηση. Στη συνέχεια, όπως ήταν και οι οδηγίες στο μάθημά μας απορρίπτουμε τις απαντήσεις που δεν ταιριάζουν και κρατάμε εκείνες που φαίνονται σωστότερες.Ανάμεσα σε αυτές που θεωρούμε ορθές (κυρίως δηλαδή σε 2) επιλέγουμε εκείνη που αποτυπώνει καλύτερα και αποτελεσματικότερα την ποιότητα εργασίας του υπαλλήλου με ό,τι αυτό απαιτεί το σενάριο μας (π.χ συνεργασία, αναφορά σοβαρού θέματος στον προιστάμενο κλπ).
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτητικό διαγωνισμό όπου οι ερωτήσεις των εξετάσεων προκειμένου να ξεχωρίσουν οι διαβασμένοι και οι έχοντες συνδυαστική και κριτική σκέψη έχουν και την ανάλογη διαβάθμιση δυσκολίας. Έχω βαθιά πίστη ότι οι εξεταζόμενοι του φροντιστηρίου ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουν, να ξεχωρίσουν  και να επιτύχουν στον εν λόγω διαγωνισμό.

Οικονομία – Κων/νος Μπαντούλας (Οικονομολόγος, MSc Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής)

“Τα θέματα δεν είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας και είχαν αναπτυχθεί όλα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και σε αρκετά από αυτά είχα επιστρέψει επανειλημμένα στα πλαίσια διευκρινιστικών ερωτήσεων στη διάρκεια των επαναληπτικών μαθημάτων.
Ήταν μεν στοιχειωδώς απαιτητικά, αλλά εντός της ύλης που είχε ανακοινωθεί ως εξεταστέα.
Με αυτά αναζητήθηκε η γνώση, η προετοιμασία, η κατανόηση, η προσοχή στη λεπτομέρεια που θα ξεχωρίσει τον καλύτερα προετοιμασμένο υποψήφιο από την πλειοψηφία των απροετοίμαστων. Κατά την άποψή μου θα μπορούσε να τα απαντήσει κάποιος που είχε προετοιμαστεί σωστά, καθ’ ότι ήταν μέσα στη λογική των θεμάτων τέτοιου είδους εξετάσεων.
Σε δύο – τρεις περιπτώσεις τίθεται αμφιβολία για την ορθότητα (ακρίβεια) της απάντησης το ένα αφορά το πλήθος της ανεργίας και το άλλο τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.”

Γλωσσικός Συλλογισμός – Επιστημονική Ομάδα Φροντιστηρίου

Τα θέματα δεν απαιτούσαν ιδιαίτερα υψηλό βαθμό συλλογιστικής διαδικασίας, αλλά σε ορισμένες ερωτήσεις (που δεν ήταν και λίγες) η απάντηση, μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μη μοναδική. Υπήρχαν λοιπόν τουλάχιστον δύο οδοί συλλογισμού στις ερωτήσεις: 17, 20, 23, 25, 27, 28, 29, 32 γεγονός που καθιστά τις τεθείσες ερωτήσεις εκτός από ασαφείς και ατυχείς.

Δείτε εδώ τις ενδεδειγμένες απαντήσεις των θεμάτων ΑΣΕΠ (με επεξηγήσεις) από τους κορυφαίους εισηγητές μας!

Επεξηγήσεις Τεθέντων Θεμάτων ΑΣΕΠ - Φροντιστήρια Κολλίντζα

1) ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τεθέντα Θέματα Γενικές Γνώσεις ΑΣΕΠ – Απαντήσεις!

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα!

2) ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τεθέντα Θέματα Δεξιότητες ΑΣΕΠ – Απαντήσεις!

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα!

1) ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τεθέντα Θέματα Δεξιότητες ΑΣΕΠ – Εκφωνήσεις!

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα!

2) ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τεθέντα Θέματα Γενικές Γνώσεις ΑΣΕΠ – Εκφωνήσεις!

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα!

ΑΣΕΠ 2Γ/2022 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΦΡΟΝΤ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ

📌 Ποσοστό συμμετοχής ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Προσήλθαν για να εξεταστούν 76.799 υποψήφιοι (ποσοστό συμμετοχής 71%).

🟣 ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Νέα Ομάδα στο Viber!

📰 Ακολουθήστε μας στην νέα μας ομάδα για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τον επικείμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ/2022 και όχι μόνο!

📝Θα αναρτώνται επίκαιρα θέματα καθώς και βοηθητικό υλικό με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και στο site μας και στην ομάδα!

📊 Δημοσκοπήσεις, έρευνες, έγκυρα νέα!

😎 Ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων με όλους τους συμμετέχοντες!

Και πολλές εκπλήξεις ακόμα!

#kollintzas #asep #dhmosio #best_of #asep2g2022 #viber #viber_group

📢 Ακολουθήστε μας πατώντας εδώ!

Eίτε κατευθείαν κλικάροντας απευθείας την εικόνα! 👉👉👉👉

ΑΣΕΠ 2Γ/2022 ΔιαγωνισμόςVIBER GROUP PROMOTION


favicon org final

🗞️ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

ΕΣΔΔΑ-30ος-Πακέτο-Σύγχρονης-Διδασκαλίας
ΕΣΔΔΑ 30ος - Πακέτο Ασύγχρονης Διδασκαλίας
BANNER ΕΣΔΔΑ 30ος - Φροντιστήρια Κολλίντζα
Επεξηγήσεις Τεθέντων Θεμάτων ΑΣΕΠ - Φροντιστήρια Κολλίντζα

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να λάβετε δοκιμαστικούς κωδικούς για να δείτε τα πρώτα δοκιμαστικά μαθήματα!

Ο Οργανισμός μας αναδείχτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά πρώτος (1ο) στις επιλογές βάσει των αξιολογήσεων και κριτικών των επισκεπτών μας!

1ο-Βραβείο-Αετοί-της-Εκπαίδευσης
1st Prize by Eagles of Education

ΕΝΑΡΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6000+ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν τις 2 πρώτες τετράωρες (4ωρες) συναντήσεις για να γνωρίσετε από κοντά τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες και  να γνωρίσετε από κοντά τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια επιτυχή πορεία στις εξετάσεις

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ!

 • Οργανωμένο φροντιστήριο με απίστευτα καλούς καθηγητές. Στα πολύ θετικά τους ο μεγάλος όγκος τεστ που δίνουν για την καλύτερη εξάσκηση των μαθητών τους. Χαίρομαι για την επιλόγη που έκανα και... Δείτε Περισσότερα

  thumb Zorzet Xatz
  25/05/2022


  Όταν η επαγγελματική ηθική δεν είναι προτέρημα αλλά καθήκον τότε ξέρεις ότι βρίσκεσαι στα φροντιστήρια Κολλίντζα. Η καθοδήγηση από το διδακτικό προσωπικό και τη γραμματεία και η πληθώρα των εναλλακτικών... Δείτε Περισσότερα

  thumb KONSTANTINOS KARAGIANNIDIS
  21/04/2022
 • Εξαιρετική δουλειά, με πολύχρονη εμπειρία, καταξιωμένους καθηγητές, συνεχή υποστήριξη σε εκπαιδευτικά και διαδικαστικά θέματα και πολύ καλές τιμές για τη ποιότητα που προσφέρουν. Συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

  thumb Arete S
  10/05/2022


  Το φροντιστήριο είναι μέσα στα πράγματα συνεχώς, μπορείς να εμπιστευτείς το κριτήριο τους και όλοι οι καθηγητές είναι πολύ διαβασμένοι με μεταδοτικότητα, ειδικά ο κ.Πελεκούδας! Η γραμματεία του φροντιστηρίου ανταποκρίνεται... Δείτε Περισσότερα

  thumb Αναστασία Δεληκάρη
  05/05/2022

 • Εξαιρετικό!!!

  thumb Konstantina Papaioannou
  01/06/2022


  Είναι από τα καλύτερα φροντιστήρια που έχω παρακολουθήσει. Έχε πάρα πολύ έμπειρους καθηγητές, με πολύ καλή εξήγηση και ανάλυση, ασχολούνται με τις αδυναμίες και τις απορίες των υποψηφίων και οι... Δείτε Περισσότερα

  thumb DIMMIS STATH
  01/06/2022
 • Πολύ καλή ενημέρωση, με καταρτισμένους καθηγητές, καλή κατανομή χρόνου και δεν κουράζει στην παρακολούθηση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εξαιρετικά!

  thumb sirk mid
  05/10/2022

  πολύ αξιόλογοι καθηγητές

  thumb ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΥΛΟΣ
  17/07/2022
 • Είναι ένα εξαιρετικό φροντιστήριο με έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές, άφθονες σημειώσεις και πολλά τεστ. Η πλατφόρμα εκμάθησης είναι πολύ εύχρηστη κι επίσης η γραμματεία είναι πάντα διαθέσιμη για οποιαδήποτε πληροφορία.... Δείτε Περισσότερα

  thumb Thalia Bousia
  13/09/2022

  Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σύγκριση με άλλα φροντιστήρια όσο αφορά την υπευθυνότητα , την άριστη γνώση του διδακτικού προσωπικού και την μεταδοτικότητα της γνώσης. Απλά ... εγγύηση!

  thumb Anastasia C
  29/06/2022
 • Eξαιρετικό φροντιστήριο! Ιδιαιτέρωσ οργανωμένο κ πάντα ανταποκρινόμενο στισ ανάγκεσ των υποψηφίων!

  thumb Pavlos Xyntaras
  14/09/2022


  Έχοντας προγενέστερες εμπειρίες όχι καλές από φροντιστήρια διαγωνισμών Δημοσίου, ερχόμενος στα φροντιστήρια Κολλιντζά, πραγματικά εντυπωσιάστηκα.
  Η ποιότητα, το στήσιμο, η τιτλοφόρηση των διαδικτυακών μαθημάτων επεμβαίνει δραστικά ώστε να εδραιοποιεί την εκμάθηση... Δείτε Περισσότερα

  thumb greek family
  21/04/2022
 • The best!!!

  thumb Fotini Mpratsou
  29/06/2022

  Το καλύτερο φροντιστήριο με διαφορά αρίστη συνεργασία!!!σίγουρη επιτυχία

  thumb Konstantina Karaveti
  15/07/2022
 • Η καλύτερη επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να δώσει για εξετάσεις του Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές και να αναφέρω ότι είναι πλήρως καταρτισμένοι στο αντικείμενο τους.... Δείτε Περισσότερα

  thumb Giorgos Sakkas
  11/03/2022

  Αξιόπιστο φροντιστήριο, με καταρτισμένους καθηγητές, πλήρες ενημερωμένο εκπαιδευτικό υλικό με πληθώρα σημειώσεων και ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!!!Η γραμματεία εξυπηρετική και φιλική στους υποψηφίους.

  thumb Sofi Den
  29/05/2022
 • Σημαντική υποστήριξη και βοήθεια στην προσπάθεια εισαγωγής στο δημόσιο!!!!

  thumb alexandros vezos
  14/07/2022

  Εξαιρετικό φροντιστήριο με προσιτές τιμές για τους υποψηφίους και εξαιρετικούς καθηγητές με μεταδοτικότητα, γνώστες του αντικειμένου που διδάσκουν και πάντα στη διάθεση των μαθητών για να λύσουν τις απορίες τους.... Δείτε Περισσότερα

  thumb stauroula gri
  16/07/2022
 • Eίναι φορές που ενώ ψάχνεις λέξεις να εκφράσεις τα συναισθήματα σου εν τούτοις το πλουσιότατο λεξιλόγιο της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας φαντάζει τόσο φτωχό. Ειλικρινά αισθάνομαι τυχερή και ευλογημένος που ήρθαν... Δείτε Περισσότερα

  thumb Georgia Kost
  05/03/2022

  Άψογη συνέπεια σε όλα τα συμφωνηθέντα και επαγγελματισμός που δύσκολα συναντάς στα φροντιστήρια του είδους. Το team του γραφείου πρόθυμο να σου λύσει κάθε απορία και να σε κατευθύνει στις... Δείτε Περισσότερα

  thumb Dorina Kakasi
  03/03/2021

BANNER ΕΣΔΔΑ 30ος - Φροντιστήρια Κολλίντζα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!

favicon org final

🗞️ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.