Σχολιασμός τεθέντων θεμάτων για τον διαγωνισμό ΑΑΔΕ 2022 από τους καθηγητές μας!

Σχολιασμός Θεμάτων Εξετάσεων 2022

Σχολιασμός τεθέντων θεμάτων ΑΑΔΕ 2022!

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας σχολιάζουν τα θέματα του Γραπτού Διαγωνισμού ΑΑΔΕ 2022!

Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου – Σοφία Αποστολοπούλου (Φιλόλογος, ΜSc Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ) 


Τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας και έλεγχαν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης (γραμματική, συντακτικό, ορθογραφία, στίξη, λεξικές σχέσεις, δομή παραγράφου και κατανόηση κειμένου), εστιάζοντας όμως στη γνώση της ορθής χρήσης της γλώσσας και όχι της ορολογίας, όπως είχε συμβεί και στην πλειονότητα των τεθέντων θεμάτων παλαιότερων διαγωνισμών.
Η επεξεργασία που είχαμε κάνει κατά τα μαθήματα περιλάμβανε την εξάσκηση τόσο σε όλους τους τύπους ερωτήσεων που ζητήθηκαν όσο και σε όλο το περιεχόμενο της ύλης μέσα από ένα σύνολο 1.000 ερωτήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν μακράν υψηλότερου βαθμού δυσκολίας από αυτό που ζητήθηκε στις εξετάσεις. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι είχαν στη διάθεσή τους πολλά κείμενα για να εξασκηθούν στη συμπλήρωση κενών, τύπος ερώτησης που αφορούσε παραπάνω από το 50% των ερωτήσεων (37/60), καθώς και στον εντοπισμό λαθών, θέμα το οποίο συχνά δυσκολεύει. Επομένως, όσοι υποψήφιοι παρακολούθησαν τα μαθήματα και μελέτησαν όλο το δοθέν υλικό ήταν πλήρως προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Ανάπτυξη και Σχεδιασμός Διαδικτυακών Εφαρμογών – Χρήστος Κολαΐτης  (MSc in Informatics & Telecommunication ΕΚΠΑ) 

Τα θέματα  Ανάπτυξης Διαδικτυακών Εφαρμογών εκτιμώ ότι ήταν πλέον του μέσου βαθμού δυσκολίας Είναι κλιμακούμενα απο σχετικά δύσκολα μέχρι αρκετά δύσκολα, με ιδιαίτερο λεξιλόγιο το οποίο αν και στην ελληνική γλώσσα  μπορούσε να συγχύσει τον υποψήφιο. Τα εξειδικευμένα ερωτήματα απαιτούν και εμπειρία λειτουργίας.
Καλύφθηκε το πλήθος των ερωτημάτων κατά την διάρκεια των μαθημάτων.    

Σχεδιασμός και Διαχείριση Βάσεων δεδομένων – Επιχειρησιακή  Νοημοσύνη – Δημήτριος Ντόντος (MSc Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων)

Η εκτίμηση μου είναι ότι σχεδόν το 50% των ερωτήσεων δεν ανταποκρινόταν στην περιγραφή της ύλης (πχ λένε για σχεδίαση και διαχείριση ΒΔ και έβαλαν πολλές ερωτήσεις για ερωτήματα). Τις περισσότερες από αυτές τις αναφέραμε στο μαθήματα για “παν ενδεχόμενο” όπως τους έλεγα. Είχε πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις για την επιχειρησιακή νοημοσύνη που και πάλι η περιγραφή της ύλης δεν παραπέμπει σε αυτές.
Γενικά δεν ήταν εύκολα, οι ερωτήσεις είχαν κλιμακούμενη δυσκολία.

Λογιστική και Ελεγκτική Επιχειρήσεων – Ιωάννης Μαυρίδης (MSc Εφαρμοσμένης Λογιστικής και Ελεγκτικής)

Εξαιρώντας περίπου 10 ερωτήσεις από τις 60, δεν θα έλεγα τον διαγωνισμό «ως ψαγμένο» ούτε απαραίτητη προϋπόθεση είχε την εργασιακή προϋπηρεσία. Εξάλλου, αρκετές ερωτήσεις ήταν σχεδόν ίδιες, τολμώ να πω, όσων multiple choices κάναμε στην τάξη. Μειονέκτημα του διαγωνισμού ήταν η υπέρμετρη προσήλωση σε ερωτήσεις Ελεγκτικής και συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις δειγματοληψίας, γεγονός που καθιστούσε 2-3 ερωτήσεις «ακροβατούμενες» ανάμεσα σε εντός και εκτός ύλης.
Σχετικά με την Κοστολόγηση: μπήκαν 17 ερωτήσεις, για τις οποίες, αν και δεν υπήρξε ολόκληρη άσκηση, το διάβασμα ασκήσεων κοστολόγησης (συμβαίνει και αυτό…), εντούτοις «ανταμειφθήκαμε», διότι ό,τι μπήκε, το είχαμε πετύχει ακριβώς, κατά λέξη.  
Όντως, σε γενικές γραμμές και δεδομένου του διαθέσιμου χρόνου (2 λεπτά ανά ερώτηση), τα θέματα δεν άφηναν την εντύπωση της… τραγικότητας. Σε κάθε περίπτωση, δεν με συγκίνησε το επίπεδο των θεμάτων, ο κατάλληλα προετοιμασμένος, όπως οι μαθητές μου που με παρακολουθούσαν, μπορούσε να ανταπεξέλθει και να αποδώσει βαθμολογικά πολύ ψηλά (50/60 ερωτήσεις). 

Μικρομακροοικονομική – Κων/νος Μπαντούλας (Οικονομολόγος, MSc Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής)

Τα θέματα του διαγωνισμού θα τα χαρακτήριζα ως προχειροδουλειά και βιαστικά διεκπεραιωμένα, αφού μεγάλο ποσοστό των ερωτημάτων είχαν αντιγραφεί αυτολεξεί από άλλες εξετάσεις (του Οικονομικού ή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου) και ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή στο e-class των αντίστοιχων σχολών και σε 2-3 περιπτώσεις υπάρχουν ερωτήσεις που με διαφορετικά λόγια εξετάζουν τις γνώσεις πάνω στο ίδιο αντικείμενο .
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν τίθεται αμφιβολία για την ορθότητα των θεμάτων, η την ακρίβεια των απαντήσεων.
Στο μάθημα Μικροοικονομικής και Μακροοικονομικής Θεωρίας ΤΕ, στο οποίο εντοπίστηκαν 30 από τα 60 ερωτήματα copy paste. Τα 12 από εξέταση στο ΟΠΑ και τα 18 από το ΕΑΠ με τις απαντήσεις τους αυτολεξεί αντιγραμμένες στην εξέταση του ΑΣΕΠ.
https://eclass.aueb.gr/modules/document/?course=LOXR108  (δειγμα_ερωτησεων.doc)
Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτημάτων στο μάθημα της Ελεγκτικής τέθηκαν αυτολεξεί από φυλλάδιο εξεταστικής στο Οικονομικό Πανεπιστημίου Αθηνών του έτους 2006.
Στις ερωτήσεις της Ελεγκτικής, λόγω της παλαιότητας των ερωτημάτων που έγιναν copy paste, περιλαμβάνονταν ορολογίες που δεν υφίστανται σήμερα στον νόμο και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, δηλαδή έχουν καταργηθεί.
https://eclass.aueb.gr/modules/document/index.php?course=ODE130&openDir=/4c1b8638t4j3
Θα θυμάστε ότι σας μετέδωσα πολλές εξειδικευμένες έννοιες και προκειμένου να σας δώσω όσα περισσότερα μπορούσα και μέσα σε αυτήν την πληθώρα εννοιών αναπτύξαμε σχεδόν το σύνολο τους. Παρ΄ότι στην ύλη  δεν περιγράφονταν η ισορροπία κατά Pareto, η ανάλυση των κλασσικών, νεοκλασικών και Κευνσιανών οικονομικών θεωριώνκαι μπήκαν θέματα, εμείς τα είχαμε διδάξει στο μάθημα στα πλαίσια της σφαιρικής αντιμετώπισης της προετοιμασίας μας.
Το αν έκανα καλή δουλειά και προσπάθησα για να σας δώσω το καλύτερο δε θέλω να το πείτε σε μένα, αλλά στον εαυτό σας και τους φίλους σας για επόμενες εξετάσεις.
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο μάθημα, και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Δημοσιονομικό και Φορολογικό Δίκαιο –  Γεώργιος Πατρίκιος (Phd Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ)

Τα θέματα τόσο του φορολογικού, όσο και του δημοσιονομικού ήταν μεσαίας και προς τα πάνω δυσκολίας, προσανατολισμένα -κυρίως- σε θεωρητικά ζητήματα, τα οποία δεν θα δυσκόλευαν έναν μαθητή που έχει κατανοήσει σε βάθος το σύνολο της ύλης και είχε την ευκαιρία να εξασκηθεί σε επίλυση αντίστοιχων θεμάτων.
Το σύνολο των τεθέντων θεμάτων είχε διδαχθεί στην τάξη σε επίπεδο θεωρίας και ερωτήσεων. Μάλιστα, αρκετές ερωτήσεις βρίσκονταν πολύ κοντά στη διατύπωση ερωτήσεων που είχαμε θέσει στην τάξη. 

Θα προστεθούν και οι υπόλοιποι σχολιασμοί τις επόμενες ημέρες!

Πατήστε εδώ για να δείτε τα τεθέντα θέματα ΑΑΔΕ 2022!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

Συνδεθείτε στο Kollintzas Channel για να παρακολουθείτε πρωτότυπα video reels σχετικά με όλους τους Γραπτούς Διαγωνισμούς του Δημοσίου!

Kollintzas Channel

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να λάβετε δοκιμαστικούς κωδικούς για να δείτε τα πρώτα δοκιμαστικά μαθήματα!
(Απαραίτητοι οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΙ χαρακτήρες)
(Απαραίτητοι οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΙ χαρακτήρες)

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΑΚΕΤΑ ON DEMAND

ΕΣΔΙ

1090 €

Τιμή Πακέτου Μαθημάτων:

1090 € (από 1700 €)

(4 Δόσεις:) 1700 €

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

1180 €

Τιμή Πακέτου Μαθημάτων:

1180 € (από 2300 €)

(3 Δόσεις): 1480 €

ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25000+ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν τις 2 πρώτες τετράωρες (4ωρες) συναντήσεις για να γνωρίσετε από κοντά τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες και να μάθετε τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια επιτυχή πορεία στις εξετάσεις!

Ποσοστά Συμμετοχής Υποψηφίων - Περίοδος 2022 - 2023

Ποσοστά Συμμετοχής

Όπως παρατηρούμε την σεζόν 2022 - 2023 οι περισσότεροι υποψήφιοι είχαν στραφεί στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2Γ/2022!

Συνολικά το Φροντιστήριο μας είχε πάνω από 2500 επιτυχόντες στον εν λόγω διαγωνισμό!

Δείτε την λίστα εδώ!

Δειτε Περισσοτερα

ΑΣΕΠ 2Γ/2022

55%

ΑΑΔΕ

20%

ΕΣΔΔΑ

15%

ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10%

Aκολουθήστε μας στα Social Media!

ΑΣΕΠ 2Γ-2022 - Οι Επιτυχόντες μας - Τελικό

ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - PROMO FEATURE IMAGE
ΑΣΕΠ 2024 PROMO
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - PROMO
Promo - Προφορικά Δικαστικών Γραμματέων

Ο Οργανισμός μας αναδείχτηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά πρώτος (1ο) στις επιλογές βάσει των αξιολογήσεων και κριτικών των επισκεπτών μας!

Τέταρτη Χρονιά Σερί Πρώτοι - Φροντιστήρια Κολλίντζα
1ο ΧΡΥΣΟ Βραβείο Αετοί της Εκπαίδευσης 2023
1st GOLD Prize by Eagles of Education 2023

1ο Βραβείο Αετοί της Εκπαίδευσης 2023
1st Prize by Eagles of Education 2023

1ο ΧΡΥΣΟ Βραβείο Αετοί της Εκπαίδευσης 2022
1st GOLD Prize by Eagles of Education 2022

1ο-Βραβείο-Αετοί-της-Εκπαίδευσης
1st Prize by Eagles of Education

1ο Βραβείο Αετοί της Εκπαίδευσης 2021
1st Prize by Eagles of Education 2021

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ!


 • Η καλύτερη επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να δώσει για εξετάσεις του Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές και να αναφέρω ότι είναι πλήρως καταρτισμένοι στο αντικείμενο τους.... Δείτε Περισσότερα

  Giorgos Mouz Avatar Giorgos Mouz
  30/03/2022

  Έχοντας παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα του φροντιστηρίου, μπορώ να πω ότι μου έχουν κάνει ιδιαίτερη (καταπληκτική) εντύπωση οι καθηγητές Παπαδάς, Πατρίκιος, Πελεκούδας. Φοβερή μεταδοτικότητα, πολύ φιλικοί με τους υποψηφίους, νιώθεις σαν... Δείτε Περισσότερα

  Paisios Chrysanthopoulos Avatar Paisios Chrysanthopoulos
  29/04/2022
 • Η καλύτερη επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να δώσει για εξετάσεις του Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές και να αναφέρω ότι είναι πλήρως καταρτισμένοι στο αντικείμενο τους.... Δείτε Περισσότερα

  Giorgos Mouz Avatar Giorgos Mouz
  11/03/2022

  Perfect! ❤️

  KASSIANI GRAMMENOU Avatar KASSIANI GRAMMENOU
  05/03/2023
 • Ευχαριστώ για την βοήθεια στην προετοιμασία για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

  Κατερινα Παπαδημητρίου Avatar Κατερινα Παπαδημητρίου
  20/09/2022

  Εξαιρετικό φροντιστήριο, με τις καλύτερες προδιαγραφές. Στοχευμένη διδασκαλία με πλούσιο υλικό. Η επιτυχία είναι δεδομένη!

  Ελένη Μαρτίνη Avatar Ελένη Μαρτίνη
  02/10/2022
 • Τα φροντιστήρια Κολλίντζα αποτελούν την αξιόπιστη λύση για τον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ καθώς παρέχουν πανεπιστημιακού επιπέδου προετοιμασία, με το κύρος και την υπευθυνότητα ενός μεγάλου φροντιστηριακού οργανισμού. Οι καθηγητές... Δείτε Περισσότερα

  Evridiki Machaira Avatar Evridiki Machaira
  07/07/2022


  Όταν η επαγγελματική ηθική δεν είναι προτέρημα αλλά καθήκον τότε ξέρεις ότι βρίσκεσαι στα φροντιστήρια Κολλίντζα. Η καθοδήγηση από το διδακτικό προσωπικό και τη γραμματεία και η πληθώρα των εναλλακτικών... Δείτε Περισσότερα

  KONSTANTINOS KARAGIANNIDIS Avatar KONSTANTINOS KARAGIANNIDIS
  21/04/2022
 • Πολύ καλά καταρτισμένοι καθηγητές. Εξαιρετικά εύχρηστη η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Πολύ καλές και κατανοητές σημειώσεις. Πολύ καλή συνεργασία με την γραμματεία. Σε περίπτωση άλλου διαγωνισμού, εννοείται θα το επιλέξω ξανά.

  Evangelia Vaiopoulou Avatar Evangelia Vaiopoulou
  05/08/2022

  Εξαιρετικοί καθηγητές , επικαιροποιημένο και πολύ χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό (σημειώσεις , ερωτήσεις εξάσκησης και προσομοίωσης) και άμεση υποστήριξη από τη γραμματεία :)

  Paris B Avatar Paris B
  29/07/2022
 • Άρτια οργανωμένο φροντιστήριο για την προετοιμασία σε διαγωνισμούς, με μια σύγχρονη εκπαιδευτική online πλατφόρματο και στο οποιίο συνδιάζεται η αποτελεσματικότητα με την ποιότητα. Εκπαιδευτικούς, προσιτούς, μεταδοτικούς, μεθοδικούς και πλήρως κατερτισμένους... Δείτε Περισσότερα

  Country Home textiles Avatar Country Home textiles
  23/05/2022

  Ικανοποιημένη, οργανωμένοι και αποτελεσματικοί βοηθούν στην κατανόηση και διαχείριση της ύλης και του υλικού.

  Danai Kampani Avatar Danai Kampani
  11/05/2022
 • Πολύ καλό φροντιστήριο με έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη!

  ΕΙΡΗΝΗ ΦΕΣΤΑ Avatar ΕΙΡΗΝΗ ΦΕΣΤΑ
  30/08/2022

  Αποτελεσματικότητα μαζί με εξαιρετική δουλεία είναι ο συνδυασμός που πρέπει να ψάχνουμε όλοι μας. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές και το προσωπικό του φροντιστηρίου για την πραγματική υποστήριξη και βοήθεια που... Δείτε Περισσότερα

  gilio kos Avatar gilio kos
  05/03/2022
 • Μετά από προσωπική έρευνα, μπορώ να πω ότι το φροντιστήριο είχε την πληρέστερη προετοιμασία για τον διαγωνισμό της ΑΑΔΕ 2022, κάτι που διαπίστωσα και με την παρακολούθηση του προγράμματος (εξ... Δείτε Περισσότερα

  Sophia Tsitsirigkou Avatar Sophia Tsitsirigkou
  20/09/2022

  Εξαιρετικό φροντιστήριο με πολύ καλή οργάνωση και προσιτές τιμές για τους υποψηφίους. Η γραμματεία πάντα στην διάθεσή μας, οι καθηγητές υψηλού επιπέδου και πλούσιο διδακτικό υλικό. Πολλά συγχαρητήρια που έχετε... Δείτε Περισσότερα

  Rena Giari Avatar Rena Giari
  20/03/2022
 • Οργανωμένο φροντιστήριο με απίστευτα καλούς καθηγητές. Στα πολύ θετικά τους ο μεγάλος όγκος τεστ που δίνουν για την καλύτερη εξάσκηση των μαθητών τους. Χαίρομαι για την επιλόγη που έκανα και... Δείτε Περισσότερα

  Zorzet Xatz Avatar Zorzet Xatz
  25/05/2022

  Πολύ εξυπηρετικοί, άριστοι επαγγελματίες. Σας ευχαριστώ πολύ!

  Evangelia Karastratou Avatar Evangelia Karastratou
  02/10/2022
 • Το καλύτερο φροντιστήριο με διαφορά! Άριστη οργάνωση, συνέπεια, πολύ καλή και άμεση εξυπηρέτηση από τη γραμματεία, υπέρπλουσιο υλικό, καθηγητές δυνατοί και πολύ καλοί, τιμές πολύ καλές, δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων εκ... Δείτε Περισσότερα

  Eleftheria Karavasil Avatar Eleftheria Karavasil
  08/07/2022

  Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών από καταρτισμένους καθηγητές, οργάνωση, άμεση και άριστη εξυπηρέτηση.

  Sofia Galanopoulou Avatar Sofia Galanopoulou
  26/07/2022

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!

favicon org final

🗞️ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο