Σχολιασμός τεθέντων θεμάτων για τον διαγωνισμό ΑΑΔΕ 2022 από τους καθηγητές μας!

Σχολιασμός Θεμάτων Εξετάσεων 2022

Σχολιασμός τεθέντων θεμάτων ΑΑΔΕ 2022!

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας σχολιάζουν τα θέματα του Γραπτού Διαγωνισμού ΑΑΔΕ 2022!

Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου – Σοφία Αποστολοπούλου (Φιλόλογος, ΜSc Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ) 


Τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας και έλεγχαν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης (γραμματική, συντακτικό, ορθογραφία, στίξη, λεξικές σχέσεις, δομή παραγράφου και κατανόηση κειμένου), εστιάζοντας όμως στη γνώση της ορθής χρήσης της γλώσσας και όχι της ορολογίας, όπως είχε συμβεί και στην πλειονότητα των τεθέντων θεμάτων παλαιότερων διαγωνισμών.
Η επεξεργασία που είχαμε κάνει κατά τα μαθήματα περιλάμβανε την εξάσκηση τόσο σε όλους τους τύπους ερωτήσεων που ζητήθηκαν όσο και σε όλο το περιεχόμενο της ύλης μέσα από ένα σύνολο 1.000 ερωτήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν μακράν υψηλότερου βαθμού δυσκολίας από αυτό που ζητήθηκε στις εξετάσεις. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι είχαν στη διάθεσή τους πολλά κείμενα για να εξασκηθούν στη συμπλήρωση κενών, τύπος ερώτησης που αφορούσε παραπάνω από το 50% των ερωτήσεων (37/60), καθώς και στον εντοπισμό λαθών, θέμα το οποίο συχνά δυσκολεύει. Επομένως, όσοι υποψήφιοι παρακολούθησαν τα μαθήματα και μελέτησαν όλο το δοθέν υλικό ήταν πλήρως προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Ανάπτυξη και Σχεδιασμός Διαδικτυακών Εφαρμογών – Χρήστος Κολαΐτης  (MSc in Informatics & Telecommunication ΕΚΠΑ) 

Τα θέματα  Ανάπτυξης Διαδικτυακών Εφαρμογών εκτιμώ ότι ήταν πλέον του μέσου βαθμού δυσκολίας Είναι κλιμακούμενα απο σχετικά δύσκολα μέχρι αρκετά δύσκολα, με ιδιαίτερο λεξιλόγιο το οποίο αν και στην ελληνική γλώσσα  μπορούσε να συγχύσει τον υποψήφιο. Τα εξειδικευμένα ερωτήματα απαιτούν και εμπειρία λειτουργίας.
Καλύφθηκε το πλήθος των ερωτημάτων κατά την διάρκεια των μαθημάτων.    

Σχεδιασμός και Διαχείριση Βάσεων δεδομένων – Επιχειρησιακή  Νοημοσύνη – Δημήτριος Ντόντος (MSc Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων)

Η εκτίμηση μου είναι ότι σχεδόν το 50% των ερωτήσεων δεν ανταποκρινόταν στην περιγραφή της ύλης (πχ λένε για σχεδίαση και διαχείριση ΒΔ και έβαλαν πολλές ερωτήσεις για ερωτήματα). Τις περισσότερες από αυτές τις αναφέραμε στο μαθήματα για “παν ενδεχόμενο” όπως τους έλεγα. Είχε πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις για την επιχειρησιακή νοημοσύνη που και πάλι η περιγραφή της ύλης δεν παραπέμπει σε αυτές.
Γενικά δεν ήταν εύκολα, οι ερωτήσεις είχαν κλιμακούμενη δυσκολία.

Λογιστική και Ελεγκτική Επιχειρήσεων – Ιωάννης Μαυρίδης (MSc Εφαρμοσμένης Λογιστικής και Ελεγκτικής)

Εξαιρώντας περίπου 10 ερωτήσεις από τις 60, δεν θα έλεγα τον διαγωνισμό «ως ψαγμένο» ούτε απαραίτητη προϋπόθεση είχε την εργασιακή προϋπηρεσία. Εξάλλου, αρκετές ερωτήσεις ήταν σχεδόν ίδιες, τολμώ να πω, όσων multiple choices κάναμε στην τάξη. Μειονέκτημα του διαγωνισμού ήταν η υπέρμετρη προσήλωση σε ερωτήσεις Ελεγκτικής και συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις δειγματοληψίας, γεγονός που καθιστούσε 2-3 ερωτήσεις «ακροβατούμενες» ανάμεσα σε εντός και εκτός ύλης.
Σχετικά με την Κοστολόγηση: μπήκαν 17 ερωτήσεις, για τις οποίες, αν και δεν υπήρξε ολόκληρη άσκηση, το διάβασμα ασκήσεων κοστολόγησης (συμβαίνει και αυτό…), εντούτοις «ανταμειφθήκαμε», διότι ό,τι μπήκε, το είχαμε πετύχει ακριβώς, κατά λέξη.  
Όντως, σε γενικές γραμμές και δεδομένου του διαθέσιμου χρόνου (2 λεπτά ανά ερώτηση), τα θέματα δεν άφηναν την εντύπωση της… τραγικότητας. Σε κάθε περίπτωση, δεν με συγκίνησε το επίπεδο των θεμάτων, ο κατάλληλα προετοιμασμένος, όπως οι μαθητές μου που με παρακολουθούσαν, μπορούσε να ανταπεξέλθει και να αποδώσει βαθμολογικά πολύ ψηλά (50/60 ερωτήσεις). 

Μικρομακροοικονομική – Κων/νος Μπαντούλας (Οικονομολόγος, MSc Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής)

Τα θέματα του διαγωνισμού θα τα χαρακτήριζα ως προχειροδουλειά και βιαστικά διεκπεραιωμένα, αφού μεγάλο ποσοστό των ερωτημάτων είχαν αντιγραφεί αυτολεξεί από άλλες εξετάσεις (του Οικονομικού ή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου) και ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή στο e-class των αντίστοιχων σχολών και σε 2-3 περιπτώσεις υπάρχουν ερωτήσεις που με διαφορετικά λόγια εξετάζουν τις γνώσεις πάνω στο ίδιο αντικείμενο .
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν τίθεται αμφιβολία για την ορθότητα των θεμάτων, η την ακρίβεια των απαντήσεων.
Στο μάθημα Μικροοικονομικής και Μακροοικονομικής Θεωρίας ΤΕ, στο οποίο εντοπίστηκαν 30 από τα 60 ερωτήματα copy paste. Τα 12 από εξέταση στο ΟΠΑ και τα 18 από το ΕΑΠ με τις απαντήσεις τους αυτολεξεί αντιγραμμένες στην εξέταση του ΑΣΕΠ.
https://eclass.aueb.gr/modules/document/?course=LOXR108  (δειγμα_ερωτησεων.doc)
Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτημάτων στο μάθημα της Ελεγκτικής τέθηκαν αυτολεξεί από φυλλάδιο εξεταστικής στο Οικονομικό Πανεπιστημίου Αθηνών του έτους 2006.
Στις ερωτήσεις της Ελεγκτικής, λόγω της παλαιότητας των ερωτημάτων που έγιναν copy paste, περιλαμβάνονταν ορολογίες που δεν υφίστανται σήμερα στον νόμο και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, δηλαδή έχουν καταργηθεί.
https://eclass.aueb.gr/modules/document/index.php?course=ODE130&openDir=/4c1b8638t4j3
Θα θυμάστε ότι σας μετέδωσα πολλές εξειδικευμένες έννοιες και προκειμένου να σας δώσω όσα περισσότερα μπορούσα και μέσα σε αυτήν την πληθώρα εννοιών αναπτύξαμε σχεδόν το σύνολο τους. Παρ΄ότι στην ύλη  δεν περιγράφονταν η ισορροπία κατά Pareto, η ανάλυση των κλασσικών, νεοκλασικών και Κευνσιανών οικονομικών θεωριώνκαι μπήκαν θέματα, εμείς τα είχαμε διδάξει στο μάθημα στα πλαίσια της σφαιρικής αντιμετώπισης της προετοιμασίας μας.
Το αν έκανα καλή δουλειά και προσπάθησα για να σας δώσω το καλύτερο δε θέλω να το πείτε σε μένα, αλλά στον εαυτό σας και τους φίλους σας για επόμενες εξετάσεις.
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο μάθημα, και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Δημοσιονομικό και Φορολογικό Δίκαιο –  Γεώργιος Πατρίκιος (Phd Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ)

Τα θέματα τόσο του φορολογικού, όσο και του δημοσιονομικού ήταν μεσαίας και προς τα πάνω δυσκολίας, προσανατολισμένα -κυρίως- σε θεωρητικά ζητήματα, τα οποία δεν θα δυσκόλευαν έναν μαθητή που έχει κατανοήσει σε βάθος το σύνολο της ύλης και είχε την ευκαιρία να εξασκηθεί σε επίλυση αντίστοιχων θεμάτων.
Το σύνολο των τεθέντων θεμάτων είχε διδαχθεί στην τάξη σε επίπεδο θεωρίας και ερωτήσεων. Μάλιστα, αρκετές ερωτήσεις βρίσκονταν πολύ κοντά στη διατύπωση ερωτήσεων που είχαμε θέσει στην τάξη. 

Θα προστεθούν και οι υπόλοιποι σχολιασμοί τις επόμενες ημέρες!

Πατήστε εδώ για να δείτε τα τεθέντα θέματα ΑΑΔΕ 2022!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

ΕΣΔΔΑ-30ος-Πακέτο-Σύγχρονης-Διδασκαλίας
ΕΣΔΔΑ 30ος - Πακέτο Ασύγχρονης Διδασκαλίας
BANNER ΕΣΔΔΑ 30ος - Φροντιστήρια Κολλίντζα
Επεξηγήσεις Τεθέντων Θεμάτων ΑΣΕΠ - Φροντιστήρια Κολλίντζα

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να λάβετε δοκιμαστικούς κωδικούς για να δείτε τα πρώτα δοκιμαστικά μαθήματα!

Ο Οργανισμός μας αναδείχτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά πρώτος (1ο) στις επιλογές βάσει των αξιολογήσεων και κριτικών των επισκεπτών μας!

1ο-Βραβείο-Αετοί-της-Εκπαίδευσης
1st Prize by Eagles of Education

ΕΝΑΡΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6000+ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν τις 2 πρώτες τετράωρες (4ωρες) συναντήσεις για να γνωρίσετε από κοντά τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες και  να γνωρίσετε από κοντά τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια επιτυχή πορεία στις εξετάσεις

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ!

 • Είμαι απολύτως ικανοποιημένη από την επιλογή του φροντιστήριου. Τόσο ο καθηγητής του Φορολογικού-Δημοσιονομικού Δικαίου κος Πατρίκιος όσο και ο καθηγητής της Λογιστικής κος Μαυρίδης είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους, μεταδοτικοί,... Δείτε Περισσότερα

  thumb ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
  07/04/2022


  Πολύ καλό φροντιστήριο με άριστα καταρτισμένους καθηγητές (χαρακτηριστική περίπτωση ο κ. Πατρίκιος, καθηγητής δημοσίου δικαίου, επαΐων, μα πρωτίστως καλός άνθρωπος).
  Άμεση γραμματειακή υποστήριξη, με ενημέρωση/εξυπηρέτηση για τους υποψηφίους, αλλά και ευήκοα... Δείτε Περισσότερα

  thumb ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕΛΙΚΙΔΟΥ
  14/04/2022

 • Υπεύθυνη προετοιμασία για την ΕΣΔΔΑ (με διαφορά το καλύτερο φροντιστήριο), με πληθώρα επίκαιρων και sos θεμάτων και εργασιών που διορθώνονται σχολαστικά από τους καθηγητές. Ο κ. Πελεκούδας ειδικά με έμαθε... Δείτε Περισσότερα

  thumb Georgia Bidali
  21/04/2022

  Πολυ καλο πανεπιστημιακο φροντιστηριο. Πλουσιο εκπαιδευτικο υλικο και πολλες ωρες φροντιστηριων ωστε να καλυπτεται το συνολο της υλης. Συνεχης ενημερωση για καθε εξελιξη.

  thumb panoulis diaz
  20/09/2022
 • Από τις λίγες φορές που μπαίνω σε διαδικασία να αξιολογήσω! Θεωρώ όμως ότι αξίζει η επιβράβευση τους! Φροντιστήριο με πολυετή πείρα στη προετοιμασία για διαγωνισμούς του δημοσίου. Προσφέρει άρτια δομημένο... Δείτε Περισσότερα

  thumb argpan argpan
  29/04/2022


  Η εμπειρία μου από το φροντιστήριο είναι πολύ θετική! Αυτό οφείλεται στους άψογα καταρτισμένους συνεργάτες και στην εξαιρετική στάση της γραμματείας ως προς την εξυπηρέτηση του πελάτη και την άμεση... Δείτε Περισσότερα

  thumb ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΜΟΣ
  21/04/2022
 • Eξαιρετικό φροντιστήριο! Ιδιαιτέρωσ οργανωμένο κ πάντα ανταποκρινόμενο στισ ανάγκεσ των υποψηφίων!

  thumb Pavlos Xyntaras
  14/09/2022

  Πολύ εξυπηρετικοί, άριστοι επαγγελματίες. Σας ευχαριστώ πολύ!

  thumb Evangelia Karastratou
  02/10/2022
 • Καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, στοχευμένη καθοδήγηση για τις εξετάσεις, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και διαδραστικές παραδόσεις με συνεχή διαγωνίσματα προσομοίωσης και πλήρες έντυπο υλικό!! Η καλύτερη επιλογή για την προετοιμασία για το γραπτό... Δείτε Περισσότερα

  thumb Bless Gd
  20/07/2022

  Το καλυτερο φροντιστηριο για την προετοιμασια για τους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ!!!

  thumb ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΚΟΥΡΑ
  16/07/2022
 • Πήρα σημειώσεις από το φροντιστήριο για το διαγωνισμό της ΑΑΔΕ, ΤΕ. Η έκφραση "value for money" τους ανήκει. Οι σημειώσεις ήταν καλογραμμένες και πολύ βοηθητικές. Το site... Δείτε Περισσότερα

  thumb ΝΤΙΝΑ Κ
  13/09/2022

  Πολύ καλά καταρτισμένοι καθηγητές. Εξαιρετικά εύχρηστη η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Πολύ καλές και κατανοητές σημειώσεις. Πολύ καλή συνεργασία με την γραμματεία. Σε περίπτωση άλλου διαγωνισμού, εννοείται θα το επιλέξω ξανά.

  thumb Evangelia Vaiopoulou
  05/08/2022
 • Το καλύτερο φροντιστήριο, καθώς διακρίνεται για την εξαιρετική οργάνωση, την άψογη δομή σημειώσεων και βιντεοσκοπημένων μαθημάτων, τους έμπειρους και καταρτισμένους στο αντικείμενό τους καθηγητές, οι οποίοι εξηγούν το σύνολο... Δείτε Περισσότερα

  thumb ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΚΑΣ
  30/08/2022

  Είναι μοναδικοί στο είδος της διδασκαλίας. Πραγματικά οι καθηγητές λειτουργούν με ταχύτητα και απαντούν με σαφήνεια στην όποια ερώτηση για το μάθημα επίσης σε ενημερώνουν άριστα για όλα τα... Δείτε Περισσότερα

  thumb Kate Vr
  29/05/2022
 • Το καλύτερο φροντιστήριο με διαφορά αρίστη συνεργασία!!!σίγουρη επιτυχία

  thumb Konstantina Karaveti
  15/07/2022

  Ειμαι απολυτως ικανοποιημενη με την υπαρχουσα παροχη υπηρεσιων του φροντιστηρίου, με καθηγητές υψηλά καταρτισμενους και παντα προθυμοι να μας εξυπηρετησουν καθως και να επιλυσουν καθε ειδους απορια, τοσο απο την... Δείτε Περισσότερα

  thumb Βιβή Δημοσθένους
  11/05/2022
 • Κορυφαία μαθησιακή εμπειρία! Καθηγητές με μεταδοτικότητα, πρόθυμοι να λύσουν την οποιαδήποτε απορία και να βοηθήσουν όπως μπορούν. Πολύ λειτουργική η ψηφιακή πλατφόρμα του φροντιστηρίου, ότι χρειάζεται για την εξ' αποστάσεως... Δείτε Περισσότερα

  thumb ATHANASIOS DELITZIAKIS
  26/07/2022


  Παρά πολύ καλοί καθηγητές! Κακώς δεν είχα μάθει νωρίτερα γι αυτό το φροντιστήριο! Εξαιρετικοί και στην γραμματειακή υποστήριξη! Συνεχίστε έτσι..

  thumb AND KAI
  24/03/2022
 • Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών από καταρτισμένους καθηγητές, οργάνωση, άμεση και άριστη εξυπηρέτηση.

  thumb Sofia Galanopoulou
  26/07/2022

  Πολλές σημειώσεις και υλικό για κάθε μάθημα, έμπειροι καθηγητές, εύχρηστη πλατφόρμα e-learning και άμεση εξυπηρέτηση από τη γραμματεία.

  thumb N Gal
  05/10/2022

BANNER ΕΣΔΔΑ 30ος - Φροντιστήρια Κολλίντζα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!

favicon org final

🗞️ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.