Σχολιασμός τεθέντων θεμάτων για τον διαγωνισμό ΑΑΔΕ 2022 από τους καθηγητές μας!

Σχολιασμός Θεμάτων Εξετάσεων 2022

Σχολιασμός τεθέντων θεμάτων ΑΑΔΕ 2022!

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας σχολιάζουν τα θέματα του Γραπτού Διαγωνισμού ΑΑΔΕ 2022!

Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου – Σοφία Αποστολοπούλου (Φιλόλογος, ΜSc Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ) 


Τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας και έλεγχαν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης (γραμματική, συντακτικό, ορθογραφία, στίξη, λεξικές σχέσεις, δομή παραγράφου και κατανόηση κειμένου), εστιάζοντας όμως στη γνώση της ορθής χρήσης της γλώσσας και όχι της ορολογίας, όπως είχε συμβεί και στην πλειονότητα των τεθέντων θεμάτων παλαιότερων διαγωνισμών.
Η επεξεργασία που είχαμε κάνει κατά τα μαθήματα περιλάμβανε την εξάσκηση τόσο σε όλους τους τύπους ερωτήσεων που ζητήθηκαν όσο και σε όλο το περιεχόμενο της ύλης μέσα από ένα σύνολο 1.000 ερωτήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν μακράν υψηλότερου βαθμού δυσκολίας από αυτό που ζητήθηκε στις εξετάσεις. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι είχαν στη διάθεσή τους πολλά κείμενα για να εξασκηθούν στη συμπλήρωση κενών, τύπος ερώτησης που αφορούσε παραπάνω από το 50% των ερωτήσεων (37/60), καθώς και στον εντοπισμό λαθών, θέμα το οποίο συχνά δυσκολεύει. Επομένως, όσοι υποψήφιοι παρακολούθησαν τα μαθήματα και μελέτησαν όλο το δοθέν υλικό ήταν πλήρως προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Ανάπτυξη και Σχεδιασμός Διαδικτυακών Εφαρμογών – Χρήστος Κολαΐτης  (MSc in Informatics & Telecommunication ΕΚΠΑ) 

Τα θέματα  Ανάπτυξης Διαδικτυακών Εφαρμογών εκτιμώ ότι ήταν πλέον του μέσου βαθμού δυσκολίας Είναι κλιμακούμενα απο σχετικά δύσκολα μέχρι αρκετά δύσκολα, με ιδιαίτερο λεξιλόγιο το οποίο αν και στην ελληνική γλώσσα  μπορούσε να συγχύσει τον υποψήφιο. Τα εξειδικευμένα ερωτήματα απαιτούν και εμπειρία λειτουργίας.
Καλύφθηκε το πλήθος των ερωτημάτων κατά την διάρκεια των μαθημάτων.    

Σχεδιασμός και Διαχείριση Βάσεων δεδομένων – Επιχειρησιακή  Νοημοσύνη – Δημήτριος Ντόντος (MSc Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων)

Η εκτίμηση μου είναι ότι σχεδόν το 50% των ερωτήσεων δεν ανταποκρινόταν στην περιγραφή της ύλης (πχ λένε για σχεδίαση και διαχείριση ΒΔ και έβαλαν πολλές ερωτήσεις για ερωτήματα). Τις περισσότερες από αυτές τις αναφέραμε στο μαθήματα για “παν ενδεχόμενο” όπως τους έλεγα. Είχε πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις για την επιχειρησιακή νοημοσύνη που και πάλι η περιγραφή της ύλης δεν παραπέμπει σε αυτές.
Γενικά δεν ήταν εύκολα, οι ερωτήσεις είχαν κλιμακούμενη δυσκολία.

Λογιστική και Ελεγκτική Επιχειρήσεων – Ιωάννης Μαυρίδης (MSc Εφαρμοσμένης Λογιστικής και Ελεγκτικής)

Εξαιρώντας περίπου 10 ερωτήσεις από τις 60, δεν θα έλεγα τον διαγωνισμό «ως ψαγμένο» ούτε απαραίτητη προϋπόθεση είχε την εργασιακή προϋπηρεσία. Εξάλλου, αρκετές ερωτήσεις ήταν σχεδόν ίδιες, τολμώ να πω, όσων multiple choices κάναμε στην τάξη. Μειονέκτημα του διαγωνισμού ήταν η υπέρμετρη προσήλωση σε ερωτήσεις Ελεγκτικής και συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις δειγματοληψίας, γεγονός που καθιστούσε 2-3 ερωτήσεις «ακροβατούμενες» ανάμεσα σε εντός και εκτός ύλης.
Σχετικά με την Κοστολόγηση: μπήκαν 17 ερωτήσεις, για τις οποίες, αν και δεν υπήρξε ολόκληρη άσκηση, το διάβασμα ασκήσεων κοστολόγησης (συμβαίνει και αυτό…), εντούτοις «ανταμειφθήκαμε», διότι ό,τι μπήκε, το είχαμε πετύχει ακριβώς, κατά λέξη.  
Όντως, σε γενικές γραμμές και δεδομένου του διαθέσιμου χρόνου (2 λεπτά ανά ερώτηση), τα θέματα δεν άφηναν την εντύπωση της… τραγικότητας. Σε κάθε περίπτωση, δεν με συγκίνησε το επίπεδο των θεμάτων, ο κατάλληλα προετοιμασμένος, όπως οι μαθητές μου που με παρακολουθούσαν, μπορούσε να ανταπεξέλθει και να αποδώσει βαθμολογικά πολύ ψηλά (50/60 ερωτήσεις). 

Μικρομακροοικονομική – Κων/νος Μπαντούλας (Οικονομολόγος, MSc Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής)

Τα θέματα του διαγωνισμού θα τα χαρακτήριζα ως προχειροδουλειά και βιαστικά διεκπεραιωμένα, αφού μεγάλο ποσοστό των ερωτημάτων είχαν αντιγραφεί αυτολεξεί από άλλες εξετάσεις (του Οικονομικού ή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου) και ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή στο e-class των αντίστοιχων σχολών και σε 2-3 περιπτώσεις υπάρχουν ερωτήσεις που με διαφορετικά λόγια εξετάζουν τις γνώσεις πάνω στο ίδιο αντικείμενο .
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν τίθεται αμφιβολία για την ορθότητα των θεμάτων, η την ακρίβεια των απαντήσεων.
Στο μάθημα Μικροοικονομικής και Μακροοικονομικής Θεωρίας ΤΕ, στο οποίο εντοπίστηκαν 30 από τα 60 ερωτήματα copy paste. Τα 12 από εξέταση στο ΟΠΑ και τα 18 από το ΕΑΠ με τις απαντήσεις τους αυτολεξεί αντιγραμμένες στην εξέταση του ΑΣΕΠ.
https://eclass.aueb.gr/modules/document/?course=LOXR108  (δειγμα_ερωτησεων.doc)
Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτημάτων στο μάθημα της Ελεγκτικής τέθηκαν αυτολεξεί από φυλλάδιο εξεταστικής στο Οικονομικό Πανεπιστημίου Αθηνών του έτους 2006.
Στις ερωτήσεις της Ελεγκτικής, λόγω της παλαιότητας των ερωτημάτων που έγιναν copy paste, περιλαμβάνονταν ορολογίες που δεν υφίστανται σήμερα στον νόμο και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, δηλαδή έχουν καταργηθεί.
https://eclass.aueb.gr/modules/document/index.php?course=ODE130&openDir=/4c1b8638t4j3
Θα θυμάστε ότι σας μετέδωσα πολλές εξειδικευμένες έννοιες και προκειμένου να σας δώσω όσα περισσότερα μπορούσα και μέσα σε αυτήν την πληθώρα εννοιών αναπτύξαμε σχεδόν το σύνολο τους. Παρ΄ότι στην ύλη  δεν περιγράφονταν η ισορροπία κατά Pareto, η ανάλυση των κλασσικών, νεοκλασικών και Κευνσιανών οικονομικών θεωριώνκαι μπήκαν θέματα, εμείς τα είχαμε διδάξει στο μάθημα στα πλαίσια της σφαιρικής αντιμετώπισης της προετοιμασίας μας.
Το αν έκανα καλή δουλειά και προσπάθησα για να σας δώσω το καλύτερο δε θέλω να το πείτε σε μένα, αλλά στον εαυτό σας και τους φίλους σας για επόμενες εξετάσεις.
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο μάθημα, και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Δημοσιονομικό και Φορολογικό Δίκαιο –  Γεώργιος Πατρίκιος (Phd Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ)

Τα θέματα τόσο του φορολογικού, όσο και του δημοσιονομικού ήταν μεσαίας και προς τα πάνω δυσκολίας, προσανατολισμένα -κυρίως- σε θεωρητικά ζητήματα, τα οποία δεν θα δυσκόλευαν έναν μαθητή που έχει κατανοήσει σε βάθος το σύνολο της ύλης και είχε την ευκαιρία να εξασκηθεί σε επίλυση αντίστοιχων θεμάτων.
Το σύνολο των τεθέντων θεμάτων είχε διδαχθεί στην τάξη σε επίπεδο θεωρίας και ερωτήσεων. Μάλιστα, αρκετές ερωτήσεις βρίσκονταν πολύ κοντά στη διατύπωση ερωτήσεων που είχαμε θέσει στην τάξη. 

Θα προστεθούν και οι υπόλοιποι σχολιασμοί τις επόμενες ημέρες!

Πατήστε εδώ για να δείτε τα τεθέντα θέματα ΑΑΔΕ 2022!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να λάβετε δοκιμαστικούς κωδικούς για να δείτε τα πρώτα δοκιμαστικά μαθήματα!
(Απαραίτητοι οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΙ χαρακτήρες) * Όποιος χρήστης αναγράφει διαφορετικά το ονοματεπώνυμο του δεν θα λαμβάνει κωδικούς.
(Απαραίτητοι οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΙ χαρακτήρες) * Όποιος χρήστης αναγράφει διαφορετικά το ονοματεπώνυμο του δεν θα λαμβάνει κωδικούς.
ΑΣΕΠ 2Γ-2022 - Οι Επιτυχόντες μας - Τελικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK!

Νέα Ομάδα ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών FB - Final

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INSTAGRAM!

Instagram Banner (Φροντιστήρια Κολλίντζα) -
ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - PROMO FEATURE IMAGE
ΑΣΕΠ 2024 PROMO
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - PROMO

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΑΚΕΤΑ ON DEMAND

ΕΣΔΙ

1090 €

Τιμή Πακέτου Μαθημάτων:

1090 € (από 1700 €)

(4 Δόσεις:) 1700 €

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

1180 €

Τιμή Πακέτου Μαθημάτων:

1180 € (από 2300 €)

(3 Δόσεις): 1480 €

ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25000+ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν τις 2 πρώτες τετράωρες (4ωρες) συναντήσεις για να γνωρίσετε από κοντά τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες και να μάθετε τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια επιτυχή πορεία στις εξετάσεις!

Ποσοστά Συμμετοχής Υποψηφίων - Περίοδος 2022 - 2023

Ποσοστά Συμμετοχής

Όπως παρατηρούμε την σεζόν 2022 - 2023 οι περισσότεροι υποψήφιοι είχαν στραφεί στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2Γ/2022!

Συνολικά το Φροντιστήριο μας είχε πάνω από 2500 επιτυχόντες στον εν λόγω διαγωνισμό!

Δείτε την λίστα εδώ!

Δειτε Περισσοτερα

ΑΣΕΠ 2Γ/2022

55%

ΑΑΔΕ

20%

ΕΣΔΔΑ

15%

ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10%

Ο Οργανισμός μας αναδείχτηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά πρώτος (1ο) στις επιλογές βάσει των αξιολογήσεων και κριτικών των επισκεπτών μας!

1ο-Βραβείο-Αετοί-της-Εκπαίδευσης
1st Prize by Eagles of Education

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ!


 • Είναι από τα καλύτερα φροντιστήρια που έχω παρακολουθήσει. Έχε πάρα πολύ έμπειρους καθηγητές, με πολύ καλή εξήγηση και ανάλυση, ασχολούνται με τις αδυναμίες και τις απορίες των υποψηφίων και οι... Δείτε Περισσότερα

  DIMMIS STATH Avatar DIMMIS STATH
  01/06/2022

  Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τα μαθήματα που παρακολουθώ για τον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ!Καταρτισμένοι καθηγητές , εξ αποστάσεως εκπαίδευση πάντα κοντά σου όταν τους χρειαστείς.

  Zinovia Xanthopoulou Avatar Zinovia Xanthopoulou
  26/07/2022
 • Επαγγελματισμός, τιμιότητα, άψογη αντιμετώπιση, άμεση ανταπόκριση, πολύ προσιτές τιμές, καταρτισμένοι καθηγητές. Εξαιρετικά μεταδοτικός ο κ. Πατρίκιος!

  Christiana Agapaki Avatar Christiana Agapaki
  28/06/2022

  Έμπειρο διδακτικό προσωπικό , μεθοδική δουλειά και πολύ οργανωμένοι!

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Avatar ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
  15/09/2022
 • Απόλυτα ικανοποιημένη από το υλικό και τους καθηγητές ! Πάντα πρόθυμοι και ενημερωμένοι παρέχουν όλες τις μεθόδους για σίγουρη επιτυχία. Άψογος ο κ. Πελεκούδας στις Πολιτικές Επιστήμες που με τις... Δείτε Περισσότερα

  ΜΑΡΙΑ ΖΩΙΔΗ Avatar ΜΑΡΙΑ ΖΩΙΔΗ
  07/05/2022


  Αποτελεσματικότητα μαζί με εξαιρετική δουλεία είναι ο συνδυασμός που πρέπει να ψάχνουμε όλοι μας. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές και το προσωπικό του φροντιστηρίου για την πραγματική υποστήριξη και βοήθεια που... Δείτε Περισσότερα

  gilio-titina kos Avatar gilio-titina kos
  07/03/2022
 • Εξαιρετικοί καθηγητές "κ.Μαυριδης
  κ.Μπαντούλας και ο Κ.Σαρλιδης" επεξηγηματικοί,αναλυτικοί και με ουσία!!!

  Βασιλης Δημητρακης Avatar Βασιλης Δημητρακης
  01/01/1970

  Excellent.

  Σοφία Μενεξέ Avatar Σοφία Μενεξέ
  05/03/2023
 • Άψογη η συνεργασία με το φροντιστήριο.

  antonios tzortzakakis Avatar antonios tzortzakakis
  05/03/2023

  Αποτελεσματικότητα μαζί με εξαιρετική δουλεία είναι ο συνδυασμός που πρέπει να ψάχνουμε όλοι μας. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές και το προσωπικό του φροντιστηρίου για την πραγματική υποστήριξη και βοήθεια που... Δείτε Περισσότερα

  gilio-titina kos Avatar gilio-titina kos
  29/03/2022
 • Είχα ψάξει πολυ προσεκτικά ανάμεσα σε γνωστές αλυσίδες πανεπιστημιακών φροντιστηρίων και ήμουν επιφυλακτική για το πού θα επενδύσω τα χρήματα μου... Πλησιάζοντας στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς μπορώ να πω... Δείτε Περισσότερα

  Μυρτώ Κολαΐτη Avatar Μυρτώ Κολαΐτη
  23/05/2022

  Άψογη Συνεργασία, Αξιόλογο Επιστημονικό Προσωπικό

  Christina Dagkari Avatar Christina Dagkari
  15/03/2022

 • Όταν η επαγγελματική ηθική δεν είναι προτέρημα αλλά καθήκον τότε ξέρεις ότι βρίσκεσαι στα φροντιστήρια Κολλίντζα. Η καθοδήγηση από το διδακτικό προσωπικό και τη γραμματεία και η πληθώρα των εναλλακτικών... Δείτε Περισσότερα

  KONSTANTINOS KARAGIANNIDIS Avatar KONSTANTINOS KARAGIANNIDIS
  21/04/2022


  ΙΣΩΣ ΤΟ ΝΟ1 ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  Εξαιρετικές σημειώσεις και βάση δεδομένων για όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου. Μέθοδοι τηλεκπαίδευσης επιπέδου εξωτερικού, αφού μπορείς να παρακαλουθήσεις τα μαθήματα που έγιναν online ξανά... Δείτε Περισσότερα

  spiros kourtesis Avatar spiros kourtesis
  25/05/2022
 • Αρκετα βοηθητικό υλικό

  stella stoupa Avatar stella stoupa
  05/03/2023

  Πολύ καλή ενημέρωση, με καταρτισμένους καθηγητές, καλή κατανομή χρόνου και δεν κουράζει στην παρακολούθηση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εξαιρετικά!

  sirk mid Avatar sirk mid
  05/10/2022
 • Πολύ καλό φροντιστήριο με άριστα καταρτισμένους καθηγητές (χαρακτηριστική περίπτωση ο κ. Πατρίκιος, καθηγητής δημοσίου δικαίου, επαΐων, μα πρωτίστως καλός άνθρωπος). Άμεση γραμματειακή υποστήριξη, με ενημέρωση/εξυπηρέτηση για τους υποψηφίους, αλλά και... Δείτε Περισσότερα

  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕΛΙΚΙΔΟΥ Avatar ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕΛΙΚΙΔΟΥ
  29/04/2022

  Εξαιρετικό φροντιστήριο με άριστα καταρτισμένους καθηγητές πολύ εξυπηρετική γραμματεία και προσιτές τιμές. Το συνιστώ χωρίς δεύτερη σκέψη!!!

  Γεωργία Βεργούρου Avatar Γεωργία Βεργούρου
  02/10/2022
 • Πραγματικά το καλύτερο φροντιστήριο με εκπαιδευτικό προσωπικό να έχει μεταδοτικότητα, γνώσεις και θετική ενέργεια! Το τρίπτυχο για την επιτυχία σε εξετάσεις του δημοσίου.

  vicky zagkoumidoy Avatar vicky zagkoumidoy
  06/04/2022


  Άψογο φροντιστήριο με άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό της γραμματείας πάντα σε εγρήγορση να εξυπηρετήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρακολουθώ τα εξ αποστάσεως μαθήματα και είμαι ευχαριστημένη από... Δείτε Περισσότερα

  Μαρία Μπογιατζή Avatar Μαρία Μπογιατζή
  14/04/2022

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!

favicon org final

🗞️ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για όλους τους Διαγωνισμούς του Δημοσίου! 😎

Θα λαμβάνετε τουλάχιστον δύο ενημερωτικά μειλς τον μήνα! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους όρους χρήσης.

error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο